Bevægelsen Slow Food København deltager på Madens Folkemøde med en række stande på markedsliv og workshops på Slow Food-scenen. Her fortæller de lidt om dem selv og deres vision. 

Slow Food er en græsrodsorganisation med et aktivt netværk i hele verden, der arbejder for god, ren og retfærdig mad til alle, i alle egne. Det betyder, at maden skal smage godt, være bæredygtig, produceret under ordentlige forhold, og der skal være gennemsigtighed i alle led - fra producent til forbruger. Vi vil gerne sørge for, at producenter og forbrugere møder hinanden, og at de har en dialog om, hvad vi spiser og hvorfor. Derfor præsenterer vi på Madens Folkemøde en række af de producenter og deres produkter, der slår et slag for kvaliteten i dansk fødevareproduktion.

Birthesminde slow food.jpg

Økologisk grisekød fra Birthesmindes gamle racer

Vores grise er sortbrogede danske landracegrise og Mangalitza. Begge er gamle racer, som har en langsom vækst, hvilket typisk giver mørkt smagfuldt kød. Grisene fodres bl.a. med mask fra Herslev Bryghus – et gårdbryggeri ved Roskilde Fjord, hvor al korn til brygning dyrkes på egne økologiske marker.

Stadeholder: Birthesminde

535b. Herslev Bryggeri.jpg

Kvalitet, bæredygtighed, fællesskab

Herslev Bryghus er et økologisk gårdbryggeri, hvor vi dyrker korn til øl, brygger og smager. Vi samarbejder med lokale producenter om alt fra produkter til fester og inviterer gerne indenfor i bryggeriet.

Stadeholder: Herslev Bryghus

Unavngivet 1.png

Copenhagen Goat Milk

Fransk inspirerede gedeoste lavet på mælk af holistisk afgræssede geder af dansk landrace.

Stadeholder: Copenhagen Goat Milk

Friis-Holm 1000x800pxl.png

Friis-Holm Chokolade

Friis-Holm chokolade er flere gange blevet præmieret. For Mikkel Friis-Holm er kvaliteten af råvareren altoverskyggende og han mener at globale råvarer skal inspireres af samme værdier, som de lokale.

Stadeholder: Friis-Holm Chokolade

 

Underfundig 1000x800pxl.png

Dansk Mjød

UNDERFUNDIG har raffineret den gamle nordiske mjød og gjort den til en vinoplevelse.

Stadeholder: UNDERFUNDIG

 

kost 1000x800.png

Smagen af et sted – Madhistorie og gastronomi

Giver det mening at snakke om ‘terroir’ i Danmark? Madhistoriker Asmus Gamdrup og kok Peter Nøhr sælger bøger og diskuterer, hvad madhistorie, terroir og gastronomi betyder i dansk kontekst.

Stadeholder: Kost 

fdangst slow food.jpg

Fiskekonserves fra Nordiske farvande

Vi vil genopdage og udforske mangfoldigheden af fisk og skaldyr i vandende omkring Norden. Med respekt for det gastronomiske håndværk. Konserveret i dåser og serveret som snacks eller små måltider.

Stadeholder: FANGST

 

Folkets Madhus 1000x800pxl.png

Folkets Madhus & Michael Museth

Folkets Madhus bor på Amager og er stiftet af Michael Museth. Smag og køb egne charcuterivarer lavet på traditionelle metoder og solidt håndværk. Alle vores produkter er økologiske, uden tilsætningsstoffer og modnet i vores bunker. Vi har stor respekt for dyrevelfærd - det kan nemlig smages i produkterne.

Stadeholder: Folkets Madhus

Stand_Brinkholm.jpg

Grønt, mel og øl

Andelsgården Brinkholm er ejet af lidt over 500 forbrugere. Gården ligger syd for Køge i St. Linde. Der dyrkes økologiske grøntsager, males mel af eget korn og der brygges økologisk øl på egen byg.

Stadeholder: Brinkholm

 

Oremandsgaard 1000x800pxl.png

Et partnerskab om æblealkohol

Oremandsgaard og Radius har fundet sammen om at producer æblebrandy og æblegin med udgangspunkt i sydsjællandske æblesorter. Kom og smag både lagrede og ulagrede udgaver - og hør om det ny destilleri ved Præstø og de 10 hektar med særlige sydsjællandske sorter.

Stadeholder: Radius Distillery & Oremandsgaard

 

snegle.jpg

Danske spisesnegle – bæredygtig superfood fra friland

Ditte og Carsten dyrker ”real slow food” på deres sneglefarm ved Roskilde. Prøv de smagfulde danske snegle tilberedt med hvidløg og persille – alternativet til importerede dåsesnegle fra Frankrig.

Stadeholder: Danske Frilandssnegle ApS

 

 

546a. Nagelsbjerg vin.jpg

Æblebobler fra Nagelsbjerg Vin

Nagelsbjerg vin er elegante og naturlige mousserende vine og cidere fremstillet af danske æbler. Kom og få en smagsprøve og en snak om æbler, gær, bobler og meget mere.

Stadeholder: Nagelsbjerg Vin

Et ungt producentfællesskab ved Ringsted

Vi præsenterer og sælger et bredt udvalg af vores naturlige mousserende æblevine og cider, samt mosteriets berømte æblemost. Vores plantage består af 650 gamle æbletræer, og græsses af køer, får og høns.

Stadeholder: Farendløse Mosteri