Naturskånsom fisk giver restauranter en grøn og social profil

Amfien Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri og Fiskerikajen
Lørdag, 11/5
13.15 – 14.00

I 2019 kommer et nyt mærke for naturskånsomt kystfiskeri. Det skal gøre det nemmere for restauranter at arbejde med vilde fisk fra lokalt kystfiskeri og gøre det nemmere for gæsten at spotte skånsomt fanget fisk på menuerne. Det er godt nyt for naturen, de små kystfisker-havne og restauranterne. Naturen løftes, lokal kultur og arbejdspladser bevares - og restauranterne kan bruge mærket i branding og markedsføring. Men hvordan kan restauratører og kantiner arbejde med naturskånsomt fanget fisk, så det bliver en gevinst for både smag, forretning og fortælling? Og skal vi i højere grad tænke fisk som en sæsonvare ligesom asparges og fasananer? Det vil panelet af kokke og grossister med speciale i omstilling til vilde råvarer diskutere, når vi sætter naturskånsomt fiskeri på dagsordenen.


Moderator: Per Kølster, Økologisk Landsforening


Deltagere:
- Kirsten Skovsby, Lollands fælleskøkken
- Jesper Hansen, Fiskerikajen
- David lange, Kystfiskerkompagniet
- Rune Lund, Hærværk
- Gitte Breum, Chef for Mad og Måltider i Odense Kommune

I 2019 kommer et nyt mærke for naturskånsomt kystfiskeri. Det skal gøre det nemmere for restauranter at arbejde med vilde fisk fra lokalt kystfiskeri og gøre det nemmere for gæsten at spotte skånsomt fanget fisk på menuerne. Det er godt nyt for naturen, de små kystfisker-havne og restauranterne. Naturen løftes, lokal kultur og arbejdspladser bevares - og restauranterne kan bruge mærket i branding og markedsføring. Men hvordan kan restauratører og kantiner arbejde med naturskånsomt fanget fisk, så det bliver en gevinst for både smag, forretning og fortælling? Og skal vi i højere grad tænke fisk som en sæsonvare ligesom asparges og fasananer? Det vil panelet af kokke og grossister med speciale i omstilling til vilde råvarer diskutere, når vi sætter naturskånsomt fiskeri på dagsordenen.


Moderator: Per Kølster, Økologisk Landsforening


Deltagere:
- Kirsten Skovsby, Lollands fælleskøkken
- Jesper Hansen, Fiskerikajen
- David lange, Kystfiskerkompagniet
- Rune Lund, Hærværk
- Gitte Breum, Chef for Mad og Måltider i Odense Kommune