Hvorfor er kokkefaget ikke for kvinder?

Amfien FREJA og Hotel- og Restaurantskolen
Lørdag, 11/5
17.15 – 18.00

Restaurantbranchen er den branche, som har skabt flest nye arbejdspladser siden finanskrisen – og branchen sukker efter dygtige folk. Samtidig er særligt kokkefaget meget mandsdomineret. På erhvervsskolerne fylder kvinderne ca. 30 procent af de nye elever.  Det ser faktisk ud til at gå den forkerte vej på maduddannelserne, og branchen oplever, at de kvindelige kolleger i stigende grad forsvinder. Kvindelige køkkenchefer og restauratører udgør et mindretal. Hvor er kvinderne mon henne? Hvordan kommer de ind i køkkenerne ? Og er det overhovedet vigtigt?


Moderator: Anne-Birgitte Agger, direktør Hotel- og restaurantskolen


Blandt deltagerne er:
- Stine Lolk, organisationen FREJA og festivaldirektør Copenhagen Cooking & Food Festival
- Kamilla Seidler, kok og medejer af Restaurant LOLA
- Trine Hahnemann, kok og ejer af hahnemanns Køkken
- Katrine klinken, kok, kogebogsforfatter og foredragsholder
- Anita Clemmensen, kok 

Restaurantbranchen er den branche, som har skabt flest nye arbejdspladser siden finanskrisen – og branchen sukker efter dygtige folk. Samtidig er særligt kokkefaget meget mandsdomineret. På erhvervsskolerne fylder kvinderne ca. 30 procent af de nye elever.  Det ser faktisk ud til at gå den forkerte vej på maduddannelserne, og branchen oplever, at de kvindelige kolleger i stigende grad forsvinder. Kvindelige køkkenchefer og restauratører udgør et mindretal. Hvor er kvinderne mon henne? Hvordan kommer de ind i køkkenerne ? Og er det overhovedet vigtigt?