Holistisk planlagt afgræsning - klimaneutralt oksekød

Slow Food-Scenen Slow Food København
Lørdag, 11/5
12.15 – 13.00

Holistisk planlagt afgræsning er en metode, hvor vi efterligner fortidens store bisonflokkes bevægelser over prærien. Dyrene går tæt på højt modent græs, bliver flyttet dagligt og kommer først tilbage, når arealet er restitueret. Det græs dyrene træder ned, danner muld og ekstra frodighed til jorden, og lagrer således store mængder af co2 i jorden, og gør derved kødet co2 neutralt.


Med Michael Kjerkegaard, kødproducent, gården Eskelyst

Holistisk planlagt afgræsning er en metode, hvor vi efterligner fortidens store bisonflokkes bevægelser over prærien. Dyrene går tæt på højt modent græs, bliver flyttet dagligt og kommer først tilbage, når arealet er restitueret. Det græs dyrene træder ned, danner muld og ekstra frodighed til jorden, og lagrer således store mængder af co2 i jorden, og gør derved kødet co2 neutralt.


Med Michael Kjerkegaard, kødproducent, gården Eskelyst