Ostens historie i Danmark

Slow Food-Scenen Slow Food København
Fredag, 10/5
12.00 – 12.45

Hvad er historisk dansk ostekultur?
Vi skal tale og smage os gennem dansk ostehistorie - fra den berømte thybo-ost i 1700-tallet over fåremælksostene på de mindre gårde via Maribo-tradition i starten af 1900-tallet til danbo-dominansen i dag. Madhistoriker Asmus Gamdrup Jensen vil fortælle og diskutere, hvordan vi kan forstå ostehistorien og den historiske smag af ost. Samtidig smager vi på nogle af de traditionelle ostetyper.


Med madhistoriker Asmus Gamdrup

Hvad er historisk dansk ostekultur?


Vi skal tale og smage os gennem dansk ostehistorie - fra den berømte thybo-ost i 1700-tallet over fåremælksostene på de mindre gårde via Maribo-tradition i starten af 1900-tallet til danbo-dominansen i dag. Madhistoriker Asmus Gamdrup Jensen vil fortælle og diskutere, hvordan vi kan forstå ostehistorien og den historiske smag af ost. Samtidig smager vi på nogle af de traditionelle ostetyper.


Med madhistoriker Asmus Gamdrup