Juleopskrift: Sprøde andelår med Anicia linser

Julen er madhjerternes fest! Og i den anledning deler vi en juleopskrift på andelår med linser - en nyfortolket (og lidt grønnere) version af en ægte juleklassiker.

Et af de helt store temaer på årets folkemøde var det grønne, og hvordan vi alle sammen bliver bedre til at spise mere klimavenligt. Og det er nemmere sagt end gjort – især i den søde juletid, hvor julemaden for mange er fyldt med traditioner og gode minder.

Derfor deler vi her en juleopskrift på sprøde andelår med Anicia linser, hvis du drømmer om en grønnere jul eller blot er på udkig efter inspiration til at nyfortolke en juleklassiker. Opskriften er lånt af Pure Dansk.

Ingredienser
1 dl Anicia linser, tørrede
4 andelår
1 spsk olie
3 zittauerløg 
3 rødløg 
2 fed hvidløg
1 æble
10 stk svesker
3 laurbærblade
2 gulerødder
½ dåse hakkede tomater
2 dl kyllingebouillon
2 dl rødvin
2 tsk sukker
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.  
  2. Kom olie i gryden (en gryde der kan gå i ovnen). Varm olien op til middelvarme  
  3. Krydr andelårene med salt og steg dem med skindsiden nedad, indtil de er gyldenbrune.
  4. Vend dem derefter og steg i yderligere 5-7 min. til de er gyldne. Tag dem op og sæt til side på en tallerken
  5. Pil løg og del dem i kvarte. Steg dem i gryden, indtil de er gyldne rundt i kanterne, tilsæt derefter finthakket hvidløg, linser, små tern af æble og gulerødder, hakkede svesker og hakkede tomater. Steg i yderligere 1-2 min
  6. Tilsæt bouillon, laurbærblade og rødvin, bring det i kog og kom andelårene tilbage i gryden, og krydr med salt, peber og sukker
  7. Kom låg på gryden og sæt den i ovnen og steg i 1 time, indtil andelårene er gennemstegt

Servér de sprøde andelår med kartoffelmos, en god grønkålssalat med eller rødkålsalat med Anicia linser