Hele Danmarks folkemøde om mad

Madens Folkemøde er et folkeligt og fagligt folkemøde med og om mad. Her samles landmænd, madhåndværkere, producenter, kokke, foodservice, politikere, forskere og danskere for at tage temperaturen på aktuelle emner i maddebatten.

Madens Folkemøde afholdes for anden gang den 24. og 25. september 2021 i smukke omgivelser på Engestofte Gods på Lolland.

Kernen i Madens Folkemøde er samtalen. Det er her vi udfolder de store debatter om Danmarks fremtidige fødevaresystemer, tager temperaturen på aktuelle emner i maddebatten og går helt tæt på madens rolle og værdi i det moderne samfund.

Madens Folkemøde favner hele Fødevaredanmark og skaber rammerne for samtaler på tværs af fødekæden. Formålet er at skabe nye indsigter og perspektiver både på hinanden og på vores fødevaresystemer - og engagere os alle sammen i samtalen om, hvor vi skal hen som mad-land. 


Folkemødets 4 spor

Programmet til Madens Folkemøde består af faglige, sanselige og involverende aktiviteter fordelt på fire kategorier.

Debat

På Madens Folkemøde sætter vi scenen for samtalen om vores madkultur og fødevarer. På debatscenerne er der plads til samtaler i alle formater - fra de store debatter på tværs af interesseorganisationer og politiske holdninger til den gode samtale mellem fagfolk med noget på hjerte. Målet med programmet er at udvide vores horisont og gøre os klogere på hinanden, vores madkultur og fremtidens fødevaresystemer.

Madhåndværk

Oplev det gode madhåndværk med alle sanserne! Her møder du nytænkende formidlingsformater med fokus på råvarer, maddannelse og godt håndværk med afsæt i den nordiske madkultur. Her inviterer producenter, madhåndværkere, gastronørder og madglade fagfolk inden for til samtaler, skuekøkkener, workshops eller noget helt fjerde.

Børn- og unge

God maddannelse starter tidligt. Derfor har vi lavet et programspor for børn og unge, hvor de får viden i hovederne og råvarer i hænderne. Fredag formiddag inviterer vi skoleklasser fra hele oplandet til Madens Folkemøde, hvor vi skræddersyr et program med aktiviteter og debatter.

Fødevaremarkedet

På madmarkedet præsenterer dygtige madhåndværkere og producenter fra hele landet nogle af de bedste danske produkter.