Mød netværket MULD Lolland-Falster og menneskene bag Lolland-Falsters gode produkter og råvarer. MULD Lolland-Falster er et samarbejde mellem producenter og restauratører, Lolland Kommune, Guldborgsund Kommune og Business Lolland-Falster.

Du kan møde MULD Lolland-Falster i laden på Engestofte Gods, hvor producenter, madhåndværkere og restauratører disker op med det bedste fra Sydhavsøerne. Snak med lokale eksperter om drømme og håb for fremtidens mad-Danmark eller slå dig ned i den hyggelige café og lad smagen tale for sig selv. I MULD-området finder du 24 lokale producenter og et væld af lokale specialiteter. Kom og opdag #jordensbedste råvarer fra Lolland-Falster. 

Herunder fortæller stadeholderne lidt om dem selv, og hvad du har i vente, når du besøger dem på Madens Folkemøde. 

høns.jpg

Økologiske frilandskyllinger, ænder og æg

På Dalbakkegaard på Lolland sætter vi en ære i at skabe produkter, som smager af mere. Vores dyr går ude i naturen, lever længere, og får masser af motion og frisk luft. Det er landbrug med hjertet - kom selv og smag.

Stadeholder: Dalbakkegaard

permakultur.jpg

Landsforening Frøsamlerne

Frøsamlerne arbejder for at bevare kulturplanternes mangfoldighed og vor fælles kulturarv: sorter, der blev udviklet og dyrket før 1950 i dansk havebrug, landbrug og stuekultur. 

Stadeholder: Landsforening Frøsamlerne

 

Ellekjær og Leifs Biavl.png

Honning fra Lolland & Falster

Vi er producenter fra Lolland & Falster der er på denne stand. Kom og smag på den gode honning.

Stadeholder: Ellekjær & Leifs Biavl

Ellevang grisen 1000x800pxl.png

Økologisk frilandsgris fra Falster

Øf er Øv medmindre du spiser økologisk frilandsgris fra Ellevang på Falster. Under åben himmel og med plads til at rode i jorden. Grisene fødes og dør på deres mark. Køb brunch- og grillpølser, spegepølser og meget mere. Bestil eller tag godt svinekød med hjem.

Stadeholder: Ellevang Landbrug

bramgås m kreditering Magnus Elander på foto.png

Lolland Falster Vildt og Lækkert – fasanbryster og gåselår

I køledisken findes røgede fasanbryster, fasanpølser, vildtpostej på gråand, confiterede grågåselår, gåsebryst marineret og kogt i Krenkerup Stout – en lækker ret, let at færdiggøre i dit eget køkken.

Stadeholder: Foreningen for Fremme af Afsætning af Vildt 

 

Frederiksdal kirsebærvin 1000x800pxl.png

En smagsoplevelse ud over det sædvanlige

Frederiksdal Kirsebærvin er præmieret og anmelderrost vin produceret på det unikke Stevnskirsebær. Kom forbi vores stand og få en helt særlig smagsoplevelse. Hør mere om vinene, produktionen og køb et par flasker med hjem.

Stadeholder: Frederiksdal Kirsebærvin

vindruer.jpg

Vindruedelikatesser fra Lolland

Vi har 24 års erfaring i fremstilling af hjemmelavet vindruesaft og gelé, samt i år også sirup. Vi kæler for den sødmefulde smag, som opnås med vore egne usprøjtede vindruer af Léon Millot-sorten.

Stadeholder: Vindruedelikatesser fra Lolland

IMG_5930-2-1_1519827436356 (1).jpg

Økologisk Fejø Æblemost og Cider - Lokal produktion

Hos Kernegaarden- Fejø kan du smage, købe og høre om rigtig æblecider, æblemost, Fejø calva og mere. Produktionen er økologisk, autentisk, lokal og bæredygtig. Vi drøfter også gerne glæder og problematikkerne ved det at være mindre producent på en dansk småø.

Stadeholder: Kernegaarden Fejø

_16I3470_sh.jpg

Krenkerup Bryggeri

Smag ærlig, traditionel kvalitetsøl brygget på Lolland på byg fra egne marker og rene råvarer. Hele tre gange har Krenkerup Bryggeri vundet guld ved en af verdens mest prestigefyldte øl-konkurrencer.

Stadeholder: Krenkerup Bryggeri

Pabst bakery 1000x800pxl.png

Pabst Bakery

Unikt brød bagt med hjertet ud fra de gamle bagertraditioner. Jeg maler selv alt mit mel i bageriet, så vi har så frisk, velduftende mel til vores brød, der bevarer alle de gode næringsstoffer og aromastoffer i brødet. Har vundet danmarks bedste rugbrød i 2018 og Danmarks bedste madbrød 2017.

Stadeholder: Pabst Bakery

lAMMEHAVE ØKOLOGI 1000X800PXL.png

Mangfoldigt landbrug

I samarbejde med Pabst Bakery, vil der være kurser i brødbagning, smagsprøver og salg af brød, mel og æg. Økologisk selvfølgelig.

Stadeholder: Lammehave Økologi

WP_20180716_18_23_53_Pro.png

Endigegaard Sorthavregryn - Indeholder mere af det sunde

Salg af Engdigegaard Sorthavregryn og uddeling af gratis smagsprøver.

Stadeholder: Engdigegaard

Billede2.jpg

Nordic Quinoa og Danish Quinoa Group

Nordic Quinoa udvikler og sælger fødevareprodukter med quinoa som hovedingrediens, herunder: quinoa øl, quinoa is og quinoa brød. Danish Quinoa Group er 18 landmænd på Lolland og Falster, som er gået sammen om at dyrke og sælge quinoa.

Stadeholdere: Nordic Quinoa og Danish Quinoa Group

WiSH 1000x800pxl.png

Drikkevarer med ærlig omtanke - WiSH by SEiMEi

I WiSH laver vi drikkevarer med ærlig omtanke. Ingen konserveringsmidler, intet tilsat. Derudover er der velgørenhed i hver en flaske. Lavet på Lolland. Besøg os og smag vores lækre juice, shots og sodavand.

Stadeholder: WiSH by SEiMEi

Væggerløse Håndbryg og Falster destilleri 1000x800pxl.png

Væggerløse Håndbryg og Falster Destilleri

Øl, Gin, Rom og Whisky fra Falster. Første godkendte destilleri på Lolland-Falster med nye spændende produkter på vej. Smagsprøver på håndbrygget øl og forsalg på Rom og Whisky.

Stadeholder: Væggerløse Håndbryg & Falster Destilleri

Stinelund vin rose.jpg

Økologisk cider, rosé og hvidvin samt mousserende hvidvin

Hos Stinelund Vin arbejder vi med at fremstille lokale produkter af høj kvalitet. Blikket er stift rettet mod jorden, da det er der vi mener, at den gode smag skal komme fra. Vi producerer cider, bobler, rosé- og hvidvin og eksperimenterer sågar med lidt rødvinseddike.

Stadeholder: Stinelund Vin

Østergaard vinmageri 1000x800pxl.png

Østergaard Vinmageri

Vi producerer lokale håndlavede vine på vindruer og frugt. I udvalgte år laver vi en særlig rødvin på tørrede druer. Ellers er det primært hvid og rosé. Frugtvinene laves som isvine, der giver intense vine til desserter og oste. Vi giver smagsprøver på alle Østergaards vine.

Stadeholder: Østergaard Vinmageri

sØHOLT_MF.jpg

Barokmost, events og træplanker med historie - Søholt Specialties

På Søholt Gods driver vi land- og skovbrug, udlejer huse og indbyder til særlige oplevelser, fx “High-tea og Havehistorier” i vores nye Orangeri. Barokhaven går tilbage til 1690’erne, mens naturen er fuld af sjældne urter, vilde orkideer og et rigt dyreliv.

Kom forbi og hør historien - eller køb æblemost, sæsonens specialiteter og træ til unikke møbler.

Stadeholder: Søholt Gods

RO’UM, spiritus lavet på lollandske sukkerroer

RO’UM er lavet på fermenteret roesaft, der er destilleret og efterfølgende lagret på træ. Den har smag og karakter den fra stærke lollandske lerjord og de gode dyrkningsbetingelser.

Stadeholder: RO'UM Lolland Aps

550. Thorlin.jpg

Thorlin Spisested og Gårdbutik

Vi sælger røgvarer, pølser og skinker fra skovgrise - og får der går i naturpleje. Vi producerer også syltetøj, chutney, sirup og pesto. Råvarerne er fra naturen og fra lokale haver på Lolland.

Stadeholder: Thorlin 

 

549. Alsø gårdbutik.jpg

Lokalt limousineungkvæg fra Alsø Gårdbutik

På økologiske græsarealer rundt om de naturskønne Maribosøer, nyder Alsø Gårdbutiks Limousinekvæg det gode ko-liv. Kødet fra vores limousineungkvæg er mørt, magert og velsmagende.

Stadeholer: Alsø Gårdbutik

fejø frugt 1000x800pxl.png

Fejø Frugt

Dans frugt og produkter lavet på æbler, pærer og blommer.

Stadeholder: Fejø Frugt