Pressemeddelelse udsendt 4. juni 2023

Næsten 10.000 mennesker besøgte Madens Folkemøde på Lolland i weekenden. Størstedelen af gæsterne er madinteresserede forbrugere, men Madens Folkemøde er også en vigtig begivenhed for madprofessionelle fra hele Danmark.

Med 200 organisationer, foreninger og virksomheder o programmet og en bred repræsentation fra politikere, branchefolk og stærke stemmer fra madens verden, står det klart, at Madens Folkemøde er samlingssted for maddanmark.

For nogle er det debatprogrammet og netværksmulighederne, der trækker. For andre er det mødet med kunder og samarbejdspartnere.

Møde nuværende og nye samarbejdspartnere
En af de virksomheder, der deltog på Madens Folkemøde, er bælgfrugtproducenten Pure Dansk.

”Madens Folkemøde er et godt sted at møde vores kunder samt nye og nuværende samarbejdspartnere. Vi har talt med en del b2b-kunder, der gerne vil i gang med at bruge danske bælgfrugter i deres kantine. De har måske hørt om vores produkter, men har ikke fået smagt dem. Det kan de jo så på Madens Folkemøde samtidig med, at vi kan få en god snak,” siger Astrid Kaae Søgaard fra Pure Dansk.

Pure Dansk havde en stand på madmarkedet, og derudover afholdte de en række workshops om danske bælgfrugter i det salte og det søde køkken.

Sætte præg på en vigtig dagsorden
For Karin Breck, politisk chef i Forbrugerrådet Tænk, er Madens Folkemøde en mulighed for at sætte præg på en vigtig dagsorden.

”En af Forbrugerrådet Tænks mærkesager er, at det skal være lettere for forbrugeren at spise mere bæredygtigt. Og Madens Folkemøde er et sted, hvor sådan nogle ting vokser og gror,” siger Karin Breck.

”Vi kan deltage i debatter, hvor vi er med til at præge dagsordenen. Samtidig møder vi en masse forskellige udstillere, f.eks. indenfor den plantebaserede mad, og det giver inspiration og optimisme til at arbejde videre,” afslutter Karin Breck.

Et folkemøde for hele maddanmark  
Madens Folkemøde er et folkemøde for hele Danmark, og for arrangøren er det især afgørende, at maddanmark engagerer sig.

”Madens folkemøde har haft deltagelse fra regeringens ministre, førende forskere, toppen af erhvervslivet, de store organisationer og fra tusindvis af ildsjæle og madinteresserede,” udtaler Kasper Fogh Hansen, formand i Foreningen Madens Folkemøde.

”Vi har fået skabt et stærkt fundament, og det står klart, at Madens Folkemøde er en nøglebegivenhed for hele maddanmark. Det er her, man smager forandringerne og har samtalen om et bedre madsystem, og det er her madbranchen danner netværk, bliver klogere og lader sig inspirere af hinanden”, afslutter Kasper Fogh Hansen.

Datoerne for 2024 er på plads. Den femte udgave af Madens Folkemøde finder sted 31. maj – 1. juni 2024 på Engestofte Gods på Lolland.

Kontakt

Stine Lolk, folkemødedirektør
E: stine@thefoodproject.dk
T: 53 88 28 03

Ida-Maj Fiskbæk, presseansvarlig 
E: idamaj@thefoodproject.dk
T: 50 25 65 23

Pressefotos

www.skyfish.com/p/food/2282488
Kreditering: Sophie Due / Food Organisation of Denmark

Fakta om Madens Folkemøde

  • Blev afholdt 2. – 3. juni på Engestofte Gods på Lolland.
  • 10.000 gæster besøgte Madens Folkemøde.
  • 200 organisationer, foreninger og virksomheder har bidraget med aktiviteter og madoplevelser.
  • Femte udgaver finder sted 31. maj – 1. juni 2024.
  • Madens Folkemøde er blandt andet støttet af Guldborgsund Kommune, Lolland Kommune, Business Lolland-Falster, Region Sjælland og Nordea-fonden.