7 hurtige med: Folkemødedirektør, Stine Lolk

7 hurtige med: Folkemødedirektør, Stine Lolk

Læs vores nye indslag ”7 hurtige med” fra Madens Folkemødes nyhedsbrev, hvor du møder et madøre fra folkemødets bagland. Vi starter med vores nye folkemødedirektør, Stine Lolk.

Stine Lolk er direktør i Madens Folkemøde og en ildsjæl inden for dansk gastronomi. Hun har tidligere stået i spidsen for den københavnske madfestival Copenhagen Cooking. Før det var hun vicedirektør i Tivoli, hvor hun udviklede forlystelsesparkens madprofil. Privat er hun gift med Ole Troelsø, madanmelder på Børsen, og så er hun i gang med at bygge sommerhus på Lolland.

Vi giver ordet til Stine Lolk. 

Hvad har du i dit køkken, som de færreste har?
Jeg har altid en hjemmekogt fond i køleskabet, så jeg kan lave gode saucer og supper. Det er en nem måde at gøre grøn mad lækkert, især hvis det skal gå lidt hurtigt. Og så er det en god måde at få brugt hele kyllingen og få spist de grøntsager, der måske er blevet lidt trætte.
 
Hvad er dit bedste madminde?
Jeg er jo gift med en madanmelder, så jeg har spist på rigtig mange restauranter efterhånden. Så det er svært at pege på én oplevelse. Men jeg kan huske første gang, jeg smagte en rå reje. Det var på noma i 2004. Det med at få en rå reje var helt nyt for mig. Det havde jeg aldrig prøvet før. Det var ret magisk. Så kan jeg sidde i dag og tænke ”nå ja, en rå reje”, men dengang var det virkelig nyskabende. Det er det, der gør et måltid mindeværdigt for mig.
  
Hvad er dit næste madeventyr?
Jeg ser altid frem til sæsonens første stenbiderrogn. Det er en rigtig forårsbebuder efter en lang, mørk vinter. Og så er der selvfølgelig Madens Folkemøde til juni.

Hvilken råvare er i din optik undervurderet?
Kartoflen synes jeg er totalt undervurderet. Den er røget i bås med ris og pasta, men kartoflen kan så meget mere både i forhold til klima og sundhed. Og så er den en gave i køkkenet, fordi den kan bruges på mange forskellige måder.

Hvilken ret kan du spise igen og igen?
Jeg elsker stegt kylling. Det er nok et levn fra barndommens lørdagskylling, som jo var et festmåltid. I dag skærer jeg bare kyllingen ud, krydrer den godt og steger i ovnen. Det smager himmelsk! Og så er de stegte ben fantastiske at koge fond på. De giver en god dybde.
 
Hvad synes du, vi skal tale om på Madens Folkemøde i år?
Jeg synes, vi skal tale om madens rolle i de mange kriser, vi står i lige nu. Biodiversitetskrisen, sundhedskrisen, klimakrisen - mad spiller en rolle i dem alle sammen. Og den mad, vi spiser, kan både forværre kriserne, men det kan også være en del af løsningen. Og så skal vi tale sammen. Det er en pointe, som vi gør meget ud af på folkemødet. Vi står overfor nogle store udfordringer, for eksempel co2-afgifter i landbruget. Debatten bliver nemt polariseret. Derfor er det nødvendigt, at vi taler sammen og finder løsninger. Sammen. 
 
Hvad glæder du dig til at opleve på Madens Folkemøde
Jeg glæder mig at mærke den der særlige summen, når pladsen er fyldt med mennesker, solen skinner og vi er i fuld gang. Jeg har lavet events i mange år, og noget jeg husker mig selv på hver gang er at stoppe op og suge stemningen til mig. Man kommer nemt til at løbe rundt, når man afvikler et arrangement, men det der med lige at kigge op og nyde synet. Det glæder jeg mig til.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Indslaget "7 hurtige med" er fra vores nyhedsbrev. Her får du folkemøde-anbefalinger, tips til programmet, konkurrencer og meget mere direkte i indbakken. 

Du kan skrive dig op til vores nyhedsbrev her.

 

Tilmeld nyhedsbrev her