Mere end 8000 gæster besøgte Madens Folkemøde

Mere end 8000 gæster besøgte Madens Folkemøde

Danmarks største forum for møder og samtaler om mad, Madens Folkemøde på Lolland, samlede i weekenden den 24. og 25. september hele mad-Danmark. Det blev til to dage spækket med debat, oplevelser og engagement i det, vi spiser og skal spise fremover.

Grøn mad, bælgfrugter, klima, lortens potentiale og masser af lokalt fødevarehåndværk var bare nogle af de mere end 150 forskellige arrangementer, som Madens Folkemøde på Engestofte Gods på Lolland inviterede til i weekenden. 

Det er anden gang, Madens Folkemøde bliver afviklet på godset tæt på Maribo. Første udgave af Madens Folkemøde blev holdt i 2019, men sidste år holdt mødet pause grundet corona-pandemien. 

Men i år var der med godt vejr, et væld af både lokale og andre danske producenter, beslutningstagere, madfolk og ikke mindst masser af gæster de perfekte rammer til at kick-starte Madens Folkemøde igen. Derfor er bestyrelsen bag Madens Folkemøde glade og tilfredse med, at det igen var muligt at samle alle, der interesserer sig for vores mad, til to dage med fokus på vores fødevarer. 

”Det er helt tydeligt, at vores mad har en stor betydning for alle - og ikke alene for dem der arbejder med den professionelt. Madens Folkemøde samlede mere end 8000 deltagere på tværs af fødevare-Danmark, som alle lod deres stemme høre i den store samtale om vores mad, hvad den er, og hvad den skal være i fremtiden. Det er meget værdifuldt, at alle – fra beslutningstagere over producenter og fødevareindustrien til kokke, foodservice og forbrugeren helt generelt – er med til at tage temperaturen og sætte retningen for det, vi skal i mad-Danmark. Jeg glæder mig over årets velgennemførte program, og ser allerede frem til, at vi næste år igen kan invitere til endnu et Madens Folkemøde,” siger Mette Touborg, formand for bestyrelsen i Foreningen Madens Folkemøde.

Formålet med Madens Folkemøde er at skabe et folkeligt og fagligt møde med og om mad. Her samles landmænd, madhåndværkere, producenter, kokke, foodservice, politikere, forskere og selvfølgelig danskerne for at tale om aktuelle emner i maddebatten. Med mange forskellige indgangsvinkler, deltagere og optikker er det målet at løfte debatten, så den kan skabe nye indsigter og tilgange til at fastholde og udvikle Danmark som en førende fødevarenation.