Der er mange organisationer, politikere og uddannelsesinstitutioner, der også dukker op på Folkemødet. Mød dem på deres stande på Gårdspladsen. Her fortæller de selv om, hvorfor de er med på Engestofte Gods.

Socialdemokratiet

Mad smager. Mad giver mæthed og fællesskab. Mad er økologi-bæredygtighed-madspild. Mad er politik. Har du Mad på hjerte, så kom forbi og snak holdninger til mad - gerne med mad i munden - med Lennart Damsbo-Andersen og Kasper Roug.

Arrangør: Socialdemokratiet

Venstres Lokale Kandidater

På denne stand vil du komme til at møde tre af Venstres kandidater til både folketingsvalget og Europa-Parlamentet. Her kan du få en god snak med dem om alt fra sundhed til miljø og alt derudover. Du vil blandt andet få mulighed for at møde Rasmus Brandstrup Larsen, Marcus Knuth samt Linea Søgaard-Lidell.

Arrangør: Venstre og Marcus Knuth, Rasmus Brandstrup og Linea Søgaard-Lidell

Dansk Folkeparti - Mad giver glæde og fællesskaber

Kom og få en politisk snak med René Christensen. Han er finansordfører for Dansk Folkeparti og er ligeledes næstformand i Bocuse d'Or, hvor Danmark netop har vundet titlen ”verdens bedste kok”.

Arrangør: Dansk Folkeparti og René Christensen

Det Konservative Folkeparti

Mød EP-kandidat Pernille Weiss, folketingsmedlem Naser Khader og folketingskandidat for Guldborgsund & Vordingborg Stine Pilt Olsen.

Arrangør: Det Konservative Folkeparti

FødevareDanmark

Kom forbi og hør om, hvad vi kan gøre for dig og din fødevarevirksomhed. FødevareDanmark er en paraplyorganisation for navnlig små og mellemstore virksomheder inden for fødevaresektoren.

Arrangør: fodevaredanmark.dk

Det danske opdrætserhverv

På Dansk Akvakulturs stand byder vi på debat om akvakultur i dansk og international sammenhæng. Vi går bag om manden bag ørredfileten, eksportøren og hele kredsløbet bag akvakulturen, der er med til at sikre et varieret udbud af fisk og skaldyr.

Arrangør: danskakvakultur.dk

Connecting Zealand

Virksomheder vokser og trives, når de får adgang til de rigtige muligheder og relevant viden på det rigtige tidspunkt. Hør hvordan Connecting Zealand sikrer sammenhængen og skaber muligheder på tværs inden for ressourceeffektivitet og miljøteknologi.

Arrangør: Connecting Zealand

Ernærings- og Sundhedsuddannelserne

På vores stand kan du møde både studerende, undervisere og færdiguddannede fra uddannelserne, som leverer morgendagens madprofessionelle, der skal kommunikere og vejlede om mad og ernæring samt udvikle nye fødevarer.

Arrangør: Professionshøjskolen Absalon og Københavns Professionshøjskole

 

Breaking Bread

Babylons hængende haver i hightech version er rykket ind i vores telt på Madens Folkemøde. Kom og mød skaberne og ”bryd brød” (og grimme grøntsager) for en bedre samtale om fremtidens fødevarer.

Arrangør: Verdens Bedste Fødevarer og Foodstack Community

Danmarks Biavlerforening

Kom og smag biernes spændende verden med honning, pollen, propolis og meget andet. Du kan samtidig få en snak om bestøvningens betydning for vore øvrige fødevarer.

Arrangør: Danmarks Biavlerforening

Dansk Vegetarisk Forening

Verden skal spise grønnere i fremtiden af hensyn til både dyr, mennesker og global bæredygtighed. DVF arbejder med alle aspekter af denne omstilling – blandt andet politisk, i erhvervslivet og for det enkelte menneske. Kom og få en snak med os og bliv inspireret.

Arrangør: Dansk Vegetarisk Forening (DVF)

Gastronomisk kvalitet starter i marken

NCLF kobler landbrug, gastronomi og forbrugere. Vi rådgiver hele fødevarebranchen – både bonden, iværksætteren, de etablerede og højgastronomien - i at skabe nye kulinariske oplevelser, produkter og forretningsmodeller. Kom og hør hvordan!

Arrangør: Nationalt Center for Lokale Fødevarer (NCLF)

Zealand – Sjællands Erhvervsakademi

På Zealands stand kan man møde studerende og undervisere fra procesteknologuddannelsen, som står klar til at fortælle om fødevaresikkerhed, produktionsprocesser, kvalitetssikring og meget mere.

Arrangør: Zealand – Sjællands Erhvervsakademi

Fælles måltider bidrager til børns sundhed og læring

Gode fælles måltider fremmer børns sundhed og deres forudsætninger for at lære til gavn for den enkelte og samfundet. Kom og hør, hvordan vi kan fremme det. Få opskrifter med hjem og en smagsprøve.

Arrangør: FOA

Lolland og den grønne omstilling

Vi producerer energi, fødevarer og indvinder drikkevand på samme tid. Kom forbi vores stand og få en snak om, hvordan det kan realiseres at fremstille grøn energi. Økologiske fødevare og sikre grundvandet. Alt på samme sted.

Arrangør: REn Energi Lolland/Gate 21 og Business LF/Landbrug & Fødevarer

Højskoleprojekt Lolland-Falster

Her møder du folkene bag den nye internationale madhøjskole på Lolland-Falster. Vi står klar til at servere smagsprøver på den nye højskole – både til smagsløg og lyttebøffer.

Arrangør: Højskoleprojekt Lolland-Falster

Stevns, rå natur - En verdensarv til forskel

Hvorfor handle globalt, når vi kan handle lokalt? Stevns er kendetegnet ved stærke lokale netværk, hvor FN’s 17 bæredygtighedsmål er vores pejlemærke. Stevns Klint er på UNESCOs verdensarvsliste, og vi passer godt på vores smukke natur, hvilket kan smages i vores råvarer.

Arrangør: Stevnsdelegationen 

Dalum Landbrugsskole

Mød Dalum Landbrugsskole og kom og hør om vores uddannelser. Vi tilbyder hele landbrugsuddannelsen (incl. EUX Landmand) samt landbrugets lederuddannelse (produktionsleder og agrarøkonom).

Arrangør: Dalum Landbrugsskole

 

Fra madaffald til grøn energi

Marius Pedersen A/S indsamler og behandler madaffald fra storkøkkener, restauranter, supermarkeder m.fl. Besøg vores stand og hør mere om vores mange løsninger til indsamling og genanvendelse af madaffald.

Arrangør: Marius Pedersen A/S

Lolland-Falster Lovestorm

På Lolland-Falster Lovestorms stand kan du møde nogle af Lolland-Falsters topfans fra Lovestormens Facebookgruppe. Kom og se vores forskellige varer med Lovestormlogoet og få en snak om hvorfor vi er så vilde med Lolland-Falster.

Arrangør: Lolland-Falster Lovestorm